Spaarne Gasthuis

Spaarne Gasthuis

Afdeling Projectenbureau & Services

Afdeling Projectenbureau & Services

Is verantwoordelijk voor de omvangrijke gebouw, techniek en vastgoed projecten portefeuille binnen Spaarne Gasthuis.

De implementatie

Na het uitvoeren van de business scan zijn we gestart met het inrichten van de Projectbeheer applicatie zoals afgesproken in de scan. Vervolgens hebben we voor de projecten en alle noodzakelijke tabellen een importfunctie ontwikkeld. De applicatie hebben we vervolgens op een aantal onderdelen aangepast zodat de projectleider de applicatie kon gebruiken als projectadministratie dit ter vervanging van de losse Excelbestanden. Na het inrichten van de gewenste rapportages hebben we samen met medewerkers een aantal workshops gegeven om de gewijzigde functionaliteiten en administratieve processen toe te lichten.

Hoe dit heeft geholpen

Dankzij de implementatie van onze applicatie zijn alle projectontwikkelingen nu direct beschikbaar en opvraagbaar voor projectleiders en managers. In plaats van losse spreadsheets met financiële informatie heeft het Spaarne Gasthuis nu één efficiënte projectadministratie omgeving waarin alle projecten in dezelfde database worden geregistreerd. Naast enorme tijdsbesparing is nu dagelijks inzicht in de voortgang van alle lopende projecten zowel financieel als inhoudelijk beschikbaar. Met een standaard doorkijk op projectleider, financiering, projectsoort, gebouw,  fase en ontwikkeling van de planning. Hiermee besparen ze dus niet alleen veel tijd maar is ook een kwalitatieve stap gezet ten aanzien van procesbeheersing, sturing en control!

De klant aan het woord

"Naast de hele prettige samenwerking heeft DomusSoft ons geholpen bij het opbouwen van een projectadministratie. We voorkomen nu veel handmatige handelingen, besparen veel tijd en hebben alle informatie in dezelfde omgeving geborgd. We hebben een goed inzicht in de voortgang van onze projecten portefeuille. We zijn zo tevreden dat we samen met DomusSoft een ontwikkeltraject zijn gestart om onze reportages nog efficiënter in te richten."
Spaarne Gasthuis
Afdeling Projectenburear & Services